Liten lägesrapport från Tor………..

 

Projekt Lillsjön tuffar på och precis i sista minuten kunde det sista virket köras ut från sjön. Det blev en hastig och tyvärr klen vårflod i år. Vattnet steg bara ca en halvmeter från det vi kallar normalnivå. Efter dämningen kommer den att vara ungefär 80 cm över den nivån. Allt har gått bra trots att det blev mycket mer virke än vi ”gissat”. Intäkterna blev naturligtvis högre men detsamma gäller även för utgifterna, Glädjande då att det i dagarna kom besked om att vi beviljats ett bidrag från Svensk Våtmarksfond på 50 000 kr.

Önskar Tisse lycka till med sin valp och jag hoppas kunna bidra med ytterligare en ny hund som Ronny kommer att äga och jaga med. Förhoppningsvis kan jag bidra med några goda råd inför injagningen 2014.
Garanterat kan jag bidra med några klassiska ”tjuvtrix”! 😀 

På bilden flörtar Myran med Zack från Hammerdal. Ingen parning ännu men jag tror det kan bli någon av de sista dagarna i april.

MyranZackProvparning_cr

Stamtavlan på valparna. http://www.alghundklubben.com/_jyckedata/stam_sim.p?Regnr_H=se52426/2011&Regnr_T=S33743/2007

Kanske är det då ett gott omen att en Vit Stork flugit helt fel och landat i Lövberga. I fredags morse 26/4 rastade den där några morgontimmar innan den drog vidare. Den var inte ringmärkt och kommer troligen från något av de baltiska länderna. Brukar ju enligt sagan komma med barn men jag hoppas också det fungerar på valpar . Som ni ser på bilden verkar den vilsen bland sälgar och med en isbelagt Flåsjön i bakgrunden. En ytterst ovanlig gäst i Jämtland. Den har bara setts 2-3 ggr här i länet. Om ni är intresserade av fåglars utbredning samt aktuella observationer finns det i den här länken hur mycket som helst att gräva i. http://www.artportalen.se/birds/default.asp

Vit Stork

 

För er nyfikna, läs mer om storken i länken. http://www.storkprojektet.se/

 

 

 

 

/Tor Persson

 

Det här inlägget postades i Projekt Lillsjön, Rapport från skog o mark. Bokmärk permalänken.

1 svar på Liten lägesrapport från Tor………..

  1. Tisse skriver:

    Tack Tor för lyckönskningen. Ser fram emot att få några tips på bra ”tjuvtricks” för då kanske jag oxå får till en bra älghund.//Tisse

Kommentarer är stängda.